Meubels in staal

In mijn atelier maak ik alle soorten meubels in ijzer al dan niet gecombineerd met hout of andere materialen.

Van een tafel voor in de eetkamer of voor buiten, een bijpassende bank, een salontafel, of een kast, tot de inrichting voor een winkel of horecazaak, alles is mogelijk. 

Ik maak deze meubels vaak aan de hand van een foto of schets maar ook na een gesprek met de klant kan ik mij meestal een idee vormen van de stijl die zij wensen. 

Het metaal kan op verschillende manieren behandeld worden, het meest natuurlijke is dat nadat het ijzer grondig is ontvet, het geboend wordt met bijenwas, dit wordt meestal toegepast op stukken voor binnenhuis. Vernissen kan ook, zo behoud men het uizicht van metaal en is het toch beschermd. Voor buiten wordt meestal gekozen voor metaliseren en poedercoaten, ook galvaniseren is mogelijk. 

Houten werkbladen en traptreden kunnen ook in eigen atelier gemaakt worden, hiervoor werk ik met beuk, eik of steigerhout en kan gekozen worden voor een strakke of rustieke afwerking. 

Natuurlijk kan ik ook een onderstel maken voor een tafelblad door u geleverd. 

Ook voor leuningen en balustrades kan u bij mij terecht. 

Als u opzoek bent naar een meubel dat op een ambachtelijke manier gemaakt wordt bent u bij ons op het juiste adres, alles is handmade in eigen atelier.

Tom Van Rossum
Tom Van Rossum
Tom Van Rossum